<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=2237169646527173&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Menu
Free Pack
Buy Now
VRVnieuws

Wanneer je een nieuwssite bezoekt of de krant opent, kan je er niet omheen. De impact van Covid-19 is sterk voelbaar in ons dagelijkse leven en de economie krijgt stevige klappen. Maar wat met de vastgoedsector? Het team van Van Roey Vastgoed volgt de ontwikkelingen in de vastgoedsector natuurlijk op de voet en houdt jou hiervan graag op de hoogte via VRV nieuws. 

Ontvang updates


VRV nieuws
Van Roey - Gif- (1)
Vanroey_Stippenlijn_2-01 kopie

 

 

 

 

✏️ [vrijdag 24 april - 10u25] Hoe belangrijk is de publieke ruimte rondom je kot?

Pas nu we al enkele weken gedwongen in ons kot verblijven, merken we hoe belangrijk de omgeving rond ons kot is. De openbare ruimte bepaalt nu voor een groot deel de ademruimte van velen. In stedelijke omgevingen en dorpskernen blijkt nu des te harder dat wanneer men bij ruimtelijke ordening in het algemeen - en bij woonprojecten in het bijzonder - rekening houdt met voldoende groene ruimte, dit enkel voordelen oplevert. Voldoende licht, lucht en verbondenheid tussen mensen zijn principes die niet enkel in tijden van crisis moeten worden erkend. Ze zouden altijd bij elke binnenstedelijke structurering bovenaan de prioriteitenlijst moeten komen.

Om 20u wordt er geapplaudisseerd voor het zorgend personeel, buren helpen minder mobiele buren - vanop afstand - met boodschappen, beertjes worden voor het raam gezet, lokale ondernemers zijn inventief in het bedenken van nieuwe diensten,... Covid-19 mag dan het publieke leven op zijn kop zetten, het gemeenschapsgevoel is alleen maar sterker geworden. En net als aandacht voor ruimtegevoel, moeten overheden en projectontwikkelaars dit ook meenemen in hun plannen. 

✏️ [vrijdag 10 april - 10u00] - Wat zal de impact zijn op de oplevertermijnen van projecten?

Tijdens de coronacrisis draagt iedereen zijn steentje bij door - als dat lukt - van thuis uit te werken. In de bouwsector is thuiswerk niet altijd mogelijk.

Van Roey Vastgoed neemt daarom vanaf de volgende week enkele maatregelen. Door rekening te houden met social distancing zal werken op de bouwwerf terug mogelijk zijn. Zo verloopt op elke werf de middagpauze in shiften, voorzien we extra poetsbeurten en duiden we telkens een veiligheidsverantwoordelijke aan.

Hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen valt moeilijk te voorspellen. Maar met deze maatregelen neemt Van Roey Vastgoed een veilige keuze om de impact op de oplevertermijnen te beperken tot een minimum.

 

✏️ [donderdag 9 april - 12u50] Koopovereenkomsten en een bezoek aan de notaris ten tijde van corona

Wanneer koper en verkoper tot een akkoord komen, sluiten ze een verkoopovereenkomst af. Deze wordt ondertekend bij de notaris. Dat is de normale gang van zaken. Maar wat nu met ‘social distancing’-richtlijnen? Die gelden namelijk ook voor notarissen. 

Volgens Fednot - de Federatie van het Notariaat - maken notarissen al zo veel mogelijk gebruik van het videoconferentiesysteem. De overeenkomst kan dus volledig digitaal plaatsvinden. Dat merkt ook David Van den Heuvel van Van Roey Vastgoed: “Nadat alle verkoopinformatie is overgedragen en de notaris zijn fiat heeft gegeven, ondertekenen we via Adobe Sign. Een transparante en gebruiksvriendelijke online tool.”

 

✏️ [donderdag 9 april - 9u45] Hoe zit het met de hypotheekmarkt en hypotheekleningen?

We leven momenteel in een opmerkelijke periode. Maar wat is de impact hiervan op de hypotheekmarkt?

De hypotheekmarkt zit momenteel in een dal. De tweede week van maart gaat dan ook de boeken in als die met de grootste daling van 2020 tot nu toe. Die renteverlagingen komen onder andere tot stand doordat The Fed - de nationale bank van de Verenigde Staten - de kapitaalmarktrente heeft verlaagd met 0.5%.

Uiteraard is deze ontwikkeling bevorderlijk voor de verkoop van vastgoed. Dit kan de bittere pil van het wegvallen van de woonbonus deels mee opvangen”, vertelt David Van den Heuvel van Van Roey Vastgoed.

Wat met je hypothecaire lening? Wanneer je in de komende weken krap bij kas komt te zitten, kan je dan op begrip rekenen? Het antwoord hierop is kort en bondig: ja. Bij je bank vraag je een betalingsuitstel aan. Dit is een tijdelijke oplossing waarbij je - voor maximum zes maanden - je krediet niet moet afbetalen.
Meer weten? Febelfin bundelde alle vragen én antwoorden rond dit thema op hun website.

✏️ [woensdag 1 april - 10u00] - Nu slim investeren? Check de locatie én het segment van ‘uw kot’

Voor investeerders is en blijft vastgoed in deze tijden een goede keuze, zeker in vergelijking met de volatiliteit van aandelen. Maar dan komt het erop aan om nu, zoals steeds, aandacht te hebben voor parameters als locatie en segment van het pand. Zo zijn huurwoningen en -appartementen op centrumlocaties nog steeds een duurzame langetermijninvestering.

“Van Roey Vastgoed ontwikkelt enkel nog projecten in kernen van steden en gemeenten. Huurders vinden hier dus hun ideale thuis. Met zowel openbaar vervoer, voldoende voorzieningen en groen in de buurt organiseer je jouw dagdagelijkse leven met de fiets en te voet”, benadrukt Bert Grugeon van Van Roey Vastgoed.

Een bijkomende factor die bepalend is voor het succes van een vastgoedinvestering: de toekomstgerichtheid van de woning. Als een pand future proof is, op onder meer energetisch vlak, dan biedt dit enkel voordelen voor de potentiële koper én de huurder. Niet alleen betekent dit dat een investeerder in de meeste gevallen gevrijwaard is van extra investeringen in de eerste 15 jaar. De kosten, denk bijvoorbeeld aan de maandelijkse energiefactuur, liggen ook beduidend lager dan bij een oudere, niet-toekomstbestendige woning.

Het is niet ondenkbaar dat de overheid verouderd vastgoed in de toekomst fiscaal zal afstraffen." Globaal genomen: wanneer nieuw vastgoed in de nabijheid ligt van openbaar vervoer en fossielvrij verwarming kan opwekken, dan heb je te maken met future proof vastgoed. Kopers zijn hier ook heel hard mee bezig. Ze zoeken niet specifiek een nieuwbouwappartement, wel een woning die klaar is voor de toekomst”, klinkt het bij Bert Grugeon van Van Roey Vastgoed.

En die toekomstgerichte blik is en blijft erg belangrijk, ook in deze coronatijden.

 

✏️ [dinsdag 31 maart - 14u25] - Online bezichtigingen en virtuele gesprekken in een stroomversnelling

Iedereen kent de richtlijnen rond ‘social distancing’ hoogstwaarschijnlijk uit het hoofd: houd minstens 1,5 meter afstand en vermijd niet-essentiële verplaatsingen. Dit zou een rem op het werk van projectontwikkelaars en makelaars kunnen zijn, maar velen bewijzen het tegendeel. Sommige spelers introduceren nu aan een versneld tempo nieuwe tools, anderen - die al op de digitale kar gesprongen waren - bouwen hun mogelijkheden verder uit.

“Van Roey Vastgoed zet al gedurende langere tijd in op het digitale luik. De huidige situatie brengt opportuniteiten mee voor ons om hier gas bij te geven. IT-projecten rond een verder doorgedreven digitalisering van de verkoop kunnen nu versneld doorgevoerd worden”, aldus David Van den Heuvel van Van Roey Vastgoed.

Geen fysieke rondleiding meer, maar een virtuele toer doorheen de volledige woning. Een videocall tussen verkoper en potentiële kopers, om specifieke vragen te beantwoorden en bepaalde bezorgdheden weg te nemen, vervangt een livegesprek. En dankzij applicaties als Facebook Messenger, een chatbox of Whatsapp sta je als potentiële koper meteen in rechtstreekse verbinding met de verkoper. Of wat dacht je van een online lanceringsmoment van een gloednieuw project, zoals bij Het Dorpshof, één van de nieuwste projecten van Van Roey Vastgoed?

“Binnenkort is er de lancering van een nieuw project: Het Dorpshof. Deze keer verloopt de opening van de verkoop volledig digitaal. Mensen kunnen vanuit de zetel thuis de online presentatie live volgen. Zo hebben ze alsnog een prachtige en vooral duidelijke inkijk in ons nieuw project”, vertelt David Van den Heuvel van Van Roey Vastgoed.

 

Volgende pagina

 

BLIJF OP DE HOOGTE

Wil je graag op de hoogte blijven van onze updates? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

STEL JE VRAAG

Heb je een concrete vraag of ben je op zoek naar meer informatie? Vul hieronder je gegevens in, vertel ons waarmee we je kunnen helpen en wij contacteren je zo snel mogelijk.