't Convent

Een nieuwe thuis in stedelijk erfgoed

Binnengebied
Groene centrumlocatie

Groene centrumlocatie

Een thuis van waaruit je snel de verplaatsing maakt naar andere steden. Maar ook een woonomgeving waar je voldoende lokale voorzieningen binnen handbereik hebt. En hoewel je midden in de stad woont, moet je bij ’t Convent nooit inboeten op contact met de natuur.

Rijke geschiedenis

Rijke geschiedenis

Het gekende uitzicht in de Oude Vestenstraat blijft voor een groot deel bestaan. We behouden de historische gevel van het vroegere parochiecentrum, die we in ere herstellen. We kiezen er voor om ook een aantal waardevolle elementen in het interieur te behouden.

Duurzaam

Duurzaam

Duurzaamheid is één van de belangrijkste
pijlers van het project. 't Convent voorziet bijna-energieneutrale appartementen, regenwaterrecuperatie en zonnepanelen voor een groot deel van de appartementen. 

't Convent


Een ontmoeting met verschillende types

Vier verschillende gebouwen vormen het kader voor de leefomgeving die hier gecreëerd wordt. In de Oude Vestenstraat valt het architecturale contrast tussen De Jonker en De Novice meteen op. Wanneer je de doorsteek maakt naar het binnenplein, zie je langs weerszijden de andere gebouwen van het project: De Prefect, het gerenoveerde oude schoolgebouw, uitgebreid met een annex in nieuwbouw, en De Hopman, een langgerekt nieuw gebouw langs de grens van het domein. Verdeeld over deze 4 gebouwen vind je 45 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers (variërend van 73 m2 tot 147 m2), elk met hun eigen oriëntatie en indeling. Een gevarieerde en doordachte woonmix dus, op maat van alle toekomstige bewoners.

Een plek van samenkomst, van vroeger tot nu

De site van de Oude Vesten is een gekende plek in Tienen. Een locatie die het decor vormde van talrijke ontmoetingen en verhalen. Met ’t Convent schrijven we graag een volgend hoofdstuk voor deze prachtige site, en dat samen met onze toekomstige bewoners. De iconische uitstraling blijft bewaard, maar wordt aangevuld met een respectvolle hedendaagse architectuur.

Het resultaat is een ambitieus woonproject met 45 comfortabele appartementen en een gezellige gemeenschappelijke ruimte, georganiseerd rond een prachtige buitenruimte.

Meer weten over de bouwwerken? Lees het hier.

Overzicht
Brochure 't Convent

Download de brochure

Ontdek alles over 't Convent in Tienen in deze brochure.

  • Inbegrepen in de download: brochure & typeplannen
  • Vanaf prijzen
    • De Jonker vanaf € 156.000,- (excl. kosten)
    • De Novice vanaf € 223.000,- (excl. kosten)
    • De Prefect vanaf € 196.000,- (excl. kosten)
    • De Hopman vanaf € 189.000,- (excl. kosten)

Een ontmoeting die blijft duren

We beseffen hoe belangrijk het is om écht samen te leven en niet alleen een adresregel te delen. ’t Convent is daarom voorzien van een ontmoetingsruimte: een plek waar je gezellig kan samenkomen met je stadsgenoten, maar ook met je naaste buren. Je zal er daarnaast ook ongetwijfeld leuke herinneringen creëren met vrienden of familie.

 

De Prefect
Interieur De Jonker


Levenslang comfort

Er werd een partnership aangegaan met de Broeders Alexianen, een gekende en gewaardeerde zorgpartner in de stad Tienen. Zij wensen hun maatschappelijke functie te verruimen en hun diensten door te trekken buiten hun eigen sites. Zo zullen ze ook een helpende hand kunnen bieden voor de bewoners van ’t Convent. Het gaat van zieke kinderen
opvangen of een babysit aanbieden tot maaltijden of boodschappen aan
huis leveren voor wie wat moeilijker te been is en nog veel meer. Zo helpen ze iedereen, van jonge ouders en alleenstaanden tot senioren.

Hoe lees en interpreteer je een budgetberekening?

Een appartement gevonden dat aan jouw eisen voldoet? En je wil uiteraard ook weten hoeveel het gaat kosten. Voor elk appartement hebben wij een budgetberekening ter beschikking.
Benieuwd hoe zo een budgetberekening er uit ziet en hoe je dit moet lezen en interpreteren? 

Bekijk de video

Ontdek de troeven van 't Convent

arrow down
Grote Markt Tienen

Centrumlocatie

Als moderne stadsbewoner ben je op zoek naar een thuis van waaruit je snel de verplaatsing maakt naar andere steden. Maar ook een woonomgeving waar je voldoende lokale voorzieningen binnen handbereik hebt. Dan ben je bij ‘t Convent aan het juiste adres. De gezellige winkelstraat, een supermarkt en de grote markt met tal van zonovergoten terrassen bevinden zich alvast op wandelafstand. En hoewel je midden in de stad woont, moet je bij ’t Convent nooit inboeten op contact met de natuur. Het groen doet opnieuw z’n intrede in de stad. Je kan genieten van een rustig momentje in de charmante, verborgen stadstuin, of je wandelt misschien liever langs het nieuwe groene binnenplein tot aan de mooie bomen achteraan? Al ben je graag thuis, een vlotte verbinding naar de omliggende grote steden is ook cruciaal. Voor je het weet sta je bijvoorbeeld met de wagen of het openbaar vervoer in Leuven of Brussel. 

Een rijke geschiedenis

Een rijke geschiedenis

Het gekende uitzicht in de Oude Vestenstraat blijft voor een groot deel bestaan. We behouden de historische gevel van het voormalig parochiecentrum, die we in ere herstellen. Ook de klassieke voorgevel van het schoolgebouw in het binnengebied wordt integraal gerenoveerd. Die authentieke onderdelen vullen we aan met doordachte nieuwbouw. We kiezen er bewust voor om een aantal waardevolle elementen in het interieur van deze prachtige gebouwen te behouden. Zo ervaar je bijvoorbeeld de grandeur van weleer bij het binnenkomen via een monumentale trappenhal. Het luxueus ruimtegevoel stopt echter niet aan de voordeur van je appartement. Ook in je eigen woonomgeving geniet je van de originele verdiepingshoogtes. De bijzonder grote ramen zorgen dan weer voor een licht en ruim gevoel. Dat je kan opteren om het project te betreden langs de vroegere koetsdoorgang geeft het geheel vanzelfsprekend nog extra cachet. 

Duurzaam

Duurzaam

’t Convent mag dan wel trots zijn op een bijzondere geschiedenis, maar ook de toekomst ziet er rooskleurig uit. Duurzaamheid is immers één van de belangrijkste pijlers van het project. Om te beginnen voldoen alle appartementen aan de BEN-norm. Ze zijn dus bijna-energieneutraal, wat niet alleen positief is voor het milieu, maar ook voor de toekomstige bewoners die de voordelen hiervan in hun portemonnee zullen voelen. Een groot deel van de appartementen zal hun energie kunnen halen uit de private zonnepanelen op het dak, wat op zich een bijkomend financieel voordeel oplevert. Daarnaast wordt het regenwater opgevangen en gerecupereerd om onder andere de toiletten van watertoevoer te voorzien. Maar duurzaamheid gaat natuurlijk verder dan dat. Bij ’t Convent recupereren we een deel van de bestaande gebouwen in plaats van ze volledig af te breken. Zo gaat de originele pracht niet verloren en laten we de kostbare open ruimte ongemoeid.

Zie je jezelf helemaal wonen in 't Convent?
Of wil je investeren in één van onze units?
Contacteer ons dan voor een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak